Klauzule informacyjne RODO

Wersja do druku

KLAUZULA INFORMACYJNA ADMINISTRATORA DANYCH


Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, zwane RODO), informujemy, iż: 


1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Związek Międzygminny "NIDA 2000", Stary Korczyn, 28-136 Nowy Korczyn, tel.: 41 379-91-26


2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail:
biuro@data-protect.pl


3. Dane osobowe będą przetwarzane na podstawie ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych tj.:

art.6 ust. 1 lit. b RODO – przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy;

art.6 ust. 1 lit. c RODO – przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze;

art. 6 ust. 1 lit. e RODO – przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego interesie publicznym.


4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 


5. Odbiorcą Pani/Pana danych będą jedynie podmioty upoważnione na mocy przepisów prawa oraz
podmioty, z którymi Administrator zawarł umowę powierzenia przetwarzania danych osobowych


6. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do:
- dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych.
- wniesienia skargi do organu nadzorczego tj do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia.


7.Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych. 

 


Statystyki bieżącej stronyWyświetleń: 383

Wprowadził(a) do systemu: Przemysław Sojka, data: 2018-08-23 21:28:46
Opublikował(a): Przemysław Sojka, data publikacji: 2018-08-23 21:32:05
Ostatnia zmiana: Winicjusz Włosowicz, data: 2019-07-29 10:13:27
Rejestr zmian bieżącej strony
Archiwalne wersje tej strony